Tehostettu palveluasuminen

Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys tarjoaa tehostettua palveluasumista Kokkolassa Kuntouttava asumisyksikkö Kotikartanossa. Yksikkö sijaitsee Leenalan kaupunginosassa, joten palvelut mm. kauppa, sairaala ja terveyskeskus on yksikön naapurissa. Yksikön ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri ja keittiön ateriapalveluvastaava varmistaa maittavan ja terveellisen ruokahuollon toteutumisesta.

Yksikössä on 12 asiakaspaikkaa. Asiakaspaikoista kahdeksan on yksiöissä ja neljä kaksioissa. Yksikössä on parhaillaan käynnistymässä remontti, minkä seurauksena olemassa olevista kaksioista remontoidaan yksiöitä. Remontin myötä voimme taata jokaiselle asiakkaalle oman henkilökohtaisen asunnon.

Asiakasta tuetaan ja ohjataan, yksilölliset voimavarat huomioiden, selviytymään arjen toiminnoista ja oireidensa hallinnasta yhteisökuntoutuksen keinoin. Yhteisöllinen työtapa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden harjoitella sosiaalisia taitoja yhteisössä sekä talon ulkopuolella. Kuntoutuksen viitekehyksenä on toipumisorientaatio, jossa painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys.

Jokaisella asiakkaalla on verkoston kanssa yhteistyössä laadittu henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jonka  mukaisesti asiakasta tuetaan mahdollisimman itsenäiseen elämänhallintaan.

Kotikartano

Arminkatu 2, 67100 Kokkola
Puh: 040 568 2602
kotikartano@kpspy.fi